Warning: Undefined variable $show_stats in /webroot/a/t/atequ001/primary/www/alpinism/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 1384

Георги Р. Иванов Сайт за добрия здравословен живот и планинарството

06.12.2014

Планинарските ми планове за 2015 г.

На най-високия ни връх на похода. Двамата водачи, аз и Митко само, като водачите хвърлиха долу даже фотоапаратите.          От началото на октомври 2014 почнах тренировки горе-долу следвайки 8 седмичната ми програмата и това, което тренировъчния софтуер на компютъра ми казва като аеробни тренировки (тренировките ги отчитам с пулсомер, свалям на компютър и съм си купил софтуер, който казва каква да ми е предстоящата тренировката – за това подробно по-късно). Започнах да влизам във форма (сутрешния ми пулс е под 59, но има още да пада) и програмата максимум в главата ми за 2015 изглежда горе долу така:

1. 2-6- 11 януари – х. Семково, като при хубаво време и малко или фирнован сняг – траверс със снегоходки – х. Грънчар – х. Заврачица (по билото) – х. Белмекен – гара Костенец. Може да го откарам и по-дълго и на 10-11 да се срещна с групата на Евгени Динчев на Мусала.

2. 7-14 февруари – ски на станцията на УАСГ в Семково заедно с първата ни група студенти.

3. 1-6 май  – траверс по билото на Рила със снегоходки, подобен на този, който направих соло 2009 г. Тогава беше Говедарци – х. Мечит (2 нощувки, като 2я ден направих аклиматизационно изкачване и изнасяне на 9 кг багаж (храна и 1 л. чай), защото раницата ми беше 33 кг) – заслон Кобилено бранище (2 нощувки заради лошо време) – х. Рибни езера – яз. Бели Искър. Идеята беше да сляза към х. Грънчар, но в тъмното, мъглата и смразяващия вятър съм направил завой на 180 градуса и не си повярвах на компаса. Което се оказа добре, защото долу полицаите от язовира видели мощния ми челник (мъглата беше само на билото) ме чакаха с моторна шейна (возенето на нея беше май най-страховитото ми изживяване за този преход) и културно ме настаниха във вила, че на следващия ден имах късмет и да ме откарат до с. Бели Искър. Подписах предупреждение, че нямам право да ходя в близаст до язовира де. Този път траверсът може да почне от х. Семково (виж т. 1)

4. Юли и септември – района на Монте Роза в Алпите с изкачване на 3-4 върха над 4200 м. Търся 1-2 коли хора съмишленици. Мисля да го направя на палатка, в близост до хижите или пък на хижите. Това го правихме през 2009 г. и имам свои идеи за по-добра аклиматизация и оптимизация. Може да се направят ниският 2500 кръгов или високият кръгов маршрут. Имам карти. Ако не се съберат хора ще ползвам транспорта на групата на Трекинг (Евгени Динчев) от 28.08 до 06.09. Снимки от ходенето ни там от 2009 г. може да видите във фотоалбумите ми тук.

5. Септември – октомври е добро място за Хималаите. Непал или Индия  (щатът Сиким) под осемхилядника Канчендзьонга. Тази идея с Penguin я мислим от много време. Да видим…

Няма коментари »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress